Держкомпанія "Укрпошта" - другий найбільший доставник після "НП", який поки що не може відзначитися такою ж швидкістю, як їхній головний конкурент.

Зараз стало відомо про процес звільнення співробітників, що почався, зокрема листоноші. Крім того, іншим працівникам пропонується перейти на 45-хвилинний робочий день.

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Поки що це стосується Полтавської області, хоча повідомляють, що таки це торкнеться всієї країни. Зокрема, передусім постраждали від звільнень листоноші. Одна із співробітниць поділилася деталями звільнення в Укрпошті.

Підготовка до звільнень розпочалася ще на початку цього року. У середині червня жінка була викликана до відділу кадрів, де їй повідомили, що вона підпадає під скорочення. Їй запропонували два варіанти розвитку подій — її звільняють та виплачують зарплату за три місяці, із компенсацією та надбавками. Інший варіант — звільнення через скорочення штату, через що вона отримала б зарплату за два місяці і пішла б на біржу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

З дев'яти працівників на відділенні було звільнено лише троє. Двоє людей погодилися на перший варіант через пенсійний вік. Жінка, яка поділилася деталями, вибрала другий варіант. Варто зазначити, що на неї чинили тиск протягом двох тижнів, щоб вона підписала угоду. Але її зарплата скорочувалася щоразу, коли її викликали. А невдовзі її взагалі перевели на 0,1 ставки із зарплатою 400 грн на місяць при робочому дні 45 хвилин.

Тому жінка і погодилася на звільнення із згоди двох сторін.

Нагадаємо, на "Укрпошту" можуть подати до суду: "Не боїтеся позовів?"

Як повідомляв "Знай.uа", "НП" почала втрачати важливі посилки: "Доставлена ​​в інше місто та іншій людині"

Знай.ua писав, через "Укрпошту" або на карту: українцям виплатять одноразову допомогу, встигніть подати заявку