Ощадбанк знову почне перевіряти пенсіонерів та ВПО. Для цього необхідно особисто з'явитися у відділення банку, щоб пройти ідентифікацію. У разі будь-яких порушень виплати просто анулюють.

У банку нагадали, що фізична ідентифікація ВПО була обов'язковою з осені 2014 року, згідно з постановою Кабміну. Однак через ковід її призупинили, а коли пандемія завершилася - знову відновили. Зокрема, процедуру запровадять з 1 вересня 2023 року.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

Так, ідентифікацію мають пройти всі пенсіонери-ВПО, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПУ), а також ВПО, які отримують соцдопомогу. При цьому проходити процедуру потрібно кожні 6 місяців у Ощадбанку.

Онлайн це зробити неможливо, переселенцю необхідно особисто прийти до банку з документами. Процес досить простий і складається із трьох етапів.

  • Перший етап

Пенсіонер та ВПО особисто приходять до будь-якого відділення Ощадбанку, маючи при собі паспорт чи інше посвідчення особи та свою платіжну картку, на яку виплачується допомога, або ЕПП, якщо йдеться про пенсіонера.

  • Другий етап

Усі ці документи надаються працівникові банку.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще
  • Третій етап

Людина має використати картку чи ЕПП у присутності співробітника Ощадбанку, тобто здійснити будь-яку операцію – зняти гроші, перевірити рахунок. Справа в тому, що для цього буде потрібно ПІН-код. Таким чином співробітник переконається, що картка належить вам.

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube
"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Варто попередити, Ощадбанк блокуватиме карти тих, хто не з'явився до банку і не пройшов фізичної ідентифікації. Після цього переселенець не зможе витратити гроші. Однак при проходженні процедури рахунок розблоковують протягом доби.

Нагадаємо, а буде ще більше? Українці розкрили свій реальний дохід під час війни