ПФУ суттєво покращив сервіс та українці, які бажають подати заявку на субсидію або дізнатися про її статус, можуть навіть не вставати з улюбленого крісла. Про це йдеться на офіційній сторінці відомства у соцмережі facebook.

Українцям суттєво спростили життя, адже щоб дізнатися про статус заявки на субсидію, не потрібно йти особисто до ПФУ чи дзвонити. Достатньо мати смартфон або комп'ютер із доступом до інтернету.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Пенсійним фондом України реалізовано можливість перегляду повідомлень про результати прийнятих рішень про призначення, непризначення або відмову у призначенні житлових субсидій. Повідомлення розміщено в особистому кабінеті заявника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України", - йдеться у повідомленні.

Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube
Перевірка субсидії онлайн. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+" Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Так, ПФУ поділився "шпаргалкою" як перевірити субсидію онлайн:

  • зайдіть на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України www.portal.pfu.gov.ua ;
  • авторизуйтесь зручним способом: за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), "Дія. Підпису" або ID.GOV.UA;
  • виберіть рубрику "Мої повідомлення";
  • перейдіть на вкладку "Індивідуальні повідомлення" та ознайомтеся з текстом повідомлення про прийняте рішення про житлову субсидію.

Раніше портал Знай повідомляв, українці втратять два місяці субсидій: що потрібно зробити, щоб залишитися з повною допомогою.

Також наш портал інформував, субсидії на понаднормову площу житла: коли ПФУ може "заплющити очі" та призначити допомогу.

Крім того, ми писали, у яких випадках не призначать субсидію на комуналку: українцям можуть відмовити.