Новий опалювальний сезон в Україні під загрозою зриву Мільйони громадян у різних областях можуть залишитися взимку із холодними батареями. Про це повідомляє Асоціація міст України.

До Кабміну звернулися 36 громад, в яких проживає близько 5 мільйонів українців. Уряд повідомив про проблеми з компенсацією різниці в тарифах, які, зрештою, можуть призвести до зриву опалювального сезону в населених пунктах.

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube
Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

"Відсутність компенсації різниці в тарифах, низький рівень розрахунків за отримані послуги, збитки внаслідок повномасштабної агресії російської федерації, примусове стягнення коштів постачальниками природного газу з рахунків підприємств теплопостачання тощо, - все це унеможливлює підготовку підприємств теплопостачання до опалювального сезону 2023/2024 та ставить під загрозу його проходження в цілому”, - йдеться у повідомленні.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Взимку із холодними батареями можуть залишитися мешканці щонайменше 13 регіонів України. У зоні ризику громади у Черкаській, Полтавській, Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській, Львівській, Житомирській, Харківській, Волинській, Одеській, Хмельницькій, Київській та Рівненській області.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці недоплачують за світло: у ДТЕК сказали, яким має бути реальний тариф і як покривається різниця.

Також наш портал інформував, "Відключатимуть": експерт попередив, що чекає на українців, які накопичили борги за комуналку під час війни.

Крім того, ми писали, українцям нараховують борги за не спожитий газ: у "Нафтогазі" розповіли, як досягти справедливості.