Українців попередили, що з 1 липня може на третину злетіти комісія interchange, яка є ключовою для карткових розрахунків.

Про це пише видання Forbes. Наразі комісія складає 0,7% від суми кожної транзакції, а з липня можуть повернути довоєнну ставку, до 0,9%. Про це домовилися банки та платіжні системи 26 червня.

Оплата банківською карточкою, скріншот: YouTube
Оплата банківською карточкою, скріншот: YouTube

Завдяки таким комісіям банки можуть покривати витрати на обслуговування терміналів, проте від interchange також залежать комісії, які торговці виплачують банкам за кожну безготівкову операцію.

У зв'язку з цим є ризик, що роздрібні ціни теж злетять після повернення ставок, попередив гендиректор Асоціації рітейлерів Андрій Жук.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

"Підвищення interchange до 0,9% означає, що український платіжний ринок остаточно повернеться до ринкових умов після більш ніж року пільгових тарифів, встановлених у зв'язку з війною", - зазначили у виданні.

У той же час банкіри обіцяють, що не надто високо підвищуватимуть вартість платіжної комісії для бізнесу, але навіть "мінімум" вже досить сильно вдарить за цінами на товари та послуги для покупців, згідно з прогнозом.

термінал Приватбанку, фото з вільних джерел
термінал Приватбанку, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, що українка поскаржилася на "схеми" ПриватБанку: не може користуватися своїми коштами

Як повідомляв Знай.ua, направив на 840 тисяч із бюджету собі в кишеню: ексдиректору КП "Київміськсвітло" оголосили про підозру

Також портал Знай.ua писав, що Ощадбанк влаштував українцям атракціон небаченої щедрості: хто отримає цінний подарунок