Для наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в Україні підвищили тарифи на світ, і це у свою чергу ніяк не вплинуло на дію в Україні роздільного тарифу - у денний та нічний час.

Споживачі мають знати, що є можливість заощадити навіть за таких умов.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Показники лічильника, скріншот: YouTube
Показники лічильника, скріншот: YouTube

Повідомляється, що згідно з умовами цього тарифу, в денний час, тобто з 7:00 до 23:00, вартість кіловата становить 2,64 грн., а ось у нічний час, з 23:00 до 7:00, удвічі дешевше – 1 32 грн.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Перенесення використання енергоємних приладів на нічний час дозволяє розвантажити енергосистему в піковий годинник, а також суттєво скоротити витрати на комунальні послуги.

Бойлер. Фото Freepik
Бойлер. Фото Freepik

Перенести використання на нічний час дозволить "розумна" побутова техніка, яка має функцію відкладеного старту, наприклад, пральна машина або бойлер. Крім того, автоматично керувати електрикою в будинку допоможе і система "розумний дім".

У той же час, просто користуватися електроенергією ночами для зменшення навантаження на домашній бюджет недостатньо. Для цього потрібен спеціальний лічильник, який рахуватиме струм за правильним тарифом.

Двухфазний лічильник. Фото: Youtube
Двухфазний лічильник. Фото: Youtube

Йдеться про двозонний лічильник, який доведеться купувати самостійно. Вартість такого приладу від 1500 до 3000 гривень, проте окупитись він може вже за рік.

Додамо, що встановлення та налаштування двозонного лічильника та його параметризація – безкоштовна. За це відповідає обленерго.

Нагадаємо, "Нафтогаз" втратив гроші клієнтки, які були сплачені за доставку газу: "осіли" на рахунку компанії.

Раніше повідомлялося, як платити 1,32 гривні за кіловат: українці дізналися простий спосіб економії на комуналці.

Також, безкоштовний проїзд, знижки по комуналці та 2680 грн на картку: як отримати соцдопомогу.