Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович вважає, що в нашій країні просто необхідно впровадити універсальну соціальну допомогу, яка об'єднає існуючі в наш час різні форми підтримки.

Це сталося під час Конференції з відновлення України, що відбулася в Лондоні в середу, 21 червня 2023 року.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Жінка висловила своє бачення подолання бідності, проблеми старості, зміни місця проживання та інших складних викликів. Міністр наголосила на необхідності системного підходу до вирішення цих проблем.

Для міністерства соціальної політики важливо системно підходити до цих викликів. Головне завдання полягає в об'єднанні різних дрібних форм допомоги, які вже існують в Україні, та створенні єдиної універсальної соціальної допомоги, що дозволить сім'ям стати самодостатнім.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За її словами, підтримка громадян є головним пріоритетом держави, проте соціальна допомога має бути надана систематично і лише тим, хто дійсно потребує допомоги. Які будуть надалі зміни — невідомо. Тим більше зараз, за ​​умов повномасштабної війни.

Хоча держава все одно продовжує підтримувати незахищені верстви населення – індексуючи пенсії, проводячи соцвиплати тощо.

Нагадаємо, закон ухвалено: українці отримають надбавку до пенсії у розмірі 4200 гривень, кому пощастило

Як повідомляв "Знай.ua", деякі українці втратять додаткові виплати до пенсії: хто в зоні "ризику"

Знай.ua писав, робота після виходу на пенсію: скільки потрібно працювати, щоб ПФУ підвищив виплати