Для всіх наших дорогих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важливі новини щодо платіжок за електрику. Справа в тому, що через подорожчання електроенергії в червні до 2,64 грн/кВт-год, частина сімей суми в платіжках різко зросте.

Тож якщо в середньому сім'я платитиме на 200-300 грн на місяць більше, то українці, які використовують бойлери та електроплити, можуть платити на 500 грн на місяць більше.

Про це стало відомо завдяки заяві члена Комітету парламенту з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергія Нагорняка в ефірі інформаційного телемарафону.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

За його словами, підвищення тарифів на електроенергію до 2,88 грн. збільшить платіжку на 200-300 гривень.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Сьогодні національний регулятор розглядає можливість підняття тарифів для всіх категорій населення з 1,44 попередньо до 2,88 копійок. Орієнтовно на сім'ю це від 200 до 300 гривень збільшення платіжки. Ті господарства, які отримували субсидії і надалі їх отримуватимуть", - розповів він.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook
Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Він зазначив, що таке рішення частково покриє дефіцит грошей, який має "Енергоат" і "Укренерго". Багато об'єктів енергетики зазнали пошкоджень від ракетних атак росіян і на відновлення їх потрібні великі кошти.

Нагадаємо, звірять дані з чотирьох реєстрів: цього року посилено потрусять субсидіантів.

Раніше повідомлялося, українцям пообіцяли перерахунок субсидій, але ситуація має погіршитися.

Також, перевірка газових лічильників під час війни: чи можна відмовитись.