Українці звертаються до фахівців з пенсійних питань, щоб дізнатися, чи можна вирішити те, чи інше питання.

До експертів звернулися з питанням, чи можна отримати пенсію, яку заборгував Пенсійний фонд. Юристи постарались розібратися в питанні. Пенсіонер розповів, що йому не виплачувалась пенсія за грудень 2018 року та за січень 2019 року. Про випадок стало відомо під час прямої лінії з пенсійних питань на порталі social.com.ua.

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

Коли наша держава в особі Пенсійного фонду виконає рішення суду та виплатить мені борг в сумі 9360 грн? Що ви мені порадите зробити, щоб отримати кошти? - запитав українець.

Юристи зазначили, що необхідно відкрити виконавче провадження на підставі рішення суду. І направити його до Пенсійного фонду. Адже відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 № 1165 пенсійні виплати за минулий період, у тому числі нараховані на виконання рішень суду, що набули законної сили, проводяться за окремою програмою.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ці кошти, на відповідну мету, слід закласти в бюджет Пенсійного фонду України.

Скриншот повідомлення. Фото: Telegram
Скриншот повідомлення. Фото: Telegram

Нагадаємо, ми писали, що українцям пообіцяли перерахунок субсидій, але ситуація має погіршитись.

Як повідомляв "Знай.ua" "Ощадбанк" готовий платити українцям гроші за просте завдання, як отримати.

Також "Знай.ua" інформував, дефіциту не уникнути? Чи здатна Львівська область компенсувати втрату овочів із Херсонщини.