У разі підвищення тарифів на комунальні послуги українцям перераховуватимуть розміри житлових субсидій і відбуватиметься це в автоматичному режимі. Про це заявила перший заступник міністерства соціальної політики Дарія Марчак під час телемарафону.

В Україні вже вдвічі зріс тариф на електроенергію, а найближчим часом ще на 33% можуть подорожчати послуги водопостачання та водовідведення. Все це враховуватиметься при виплаті житлових субсидій.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Так, завдяки автоматизованому механізму обміну інформацією між Пенсійним фондом та постачальниками комунальних послуг, у разі подорожчання комунальних послуг субсидії будуть перераховуватися автоматично.

"Зміна тарифів на комунальні послуги призводитиме до автоматичного перерахунку. Рішення уряду дозволяє автоматизувати обмін інформацією з постачальниками комунальних послуг та Пенсійним фондом", - зазначила Дарія Марчак.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

ПФУ. Фото: Youtube
ПФУ. Фото: Youtube

За її словами, постачальник комунальних послуг при зміні тарифів має повідомляти Пенсійний фонд і це звернення буде підставою перегляду розміру виплат українцям.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні скоротять кількість субсидіантів після нових перевірок: хто залишиться без допомоги.

Також наш портал інформував, контролер "Нафтогазу" пошкодив клієнту пломбу під час фіксації показань лічильника: у компанії відповіли на скаргу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям готують ще один тарифний "сюрприз": віддавати за комуналку доведеться ще більше.