Квитанції за червень вже отримали більшість українців.

Платіжки за спожитий у травні газ наразі сформовані та споживачі вже почали сплачувати рахунки. Про це повідомили в ГК Нафтогаз України.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Клієнти отримують газ відповідно до річного тарифного плану "Фіксований". Ціна за кубометр у цьому тарифі складає 7,96 грн за кубометр, і він чинний до 30 квітня 2024 року.

Українці вже можуть оплачувати нові рахунки в терміналах самообслуговування, в чат-ботах, в особистому кабінеті, в банках, на Новій пошті, за допомогою платіжних систем, а також через сайти і мобільні застосунки банків.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Натомість ті, кому зручніше оплачувати рахунки після того, як прийде паперова квитанція, можуть зробити це після 20 червня. Адже саме тоді Укрпошта доставить паперові платіжки.

Квитанція за комуналку, скріншот з відео
Квитанція за комуналку, скріншот з відео

Багатьом українцям квитанції про оплату вже надійшли, і за травень можна вже оплатити не лише через чат-боти, але й за паперовими квитанціями.

ДК "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" об'єднали всі паперові квитанції за споживання та розподіл газу в одному файлі для Харківської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Однак незабаром ці зміни стосуватимуться всіх регіонів країни.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні повертаються старі правила оплати газу: у "Нафтогазі" пояснили, що змінюється.

Як повідомляв "Знай.ua" повірка газових лічильників під час війни: чи можна відмовитись.

Також "Знай.ua" інформував, як поставити пільговий лічильник на газ у квартирі: важлива заява від "Нафтогазу".