Нещодавно в Україні відбулися, можна сказати, серйозні зміни, пов'язані з оплатою природного газу.

"Газорозподільні мережі України", яка є дочірньою компанією "Нафтогазу", повідомила, що незабаром ці зміни стосуватимуться всіх регіонів країни. А поки що нові правила торкнуться лише кількох областей — Харківської, Кіровоградської та Дніпропетровської.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Введення нових правил пояснюється тим, що "Нафтогаз" уже має повний контроль над газовими мережами в цих трьох областях. Пізніше, коли облгази інших регіонів також перейдуть під управління "Нафтогазу", вони матимуть нову систему оплати послуг.

У Кіровоградській, Дніпропетровській та Харківській областях квитанція за газ виходитиме в одному конверті. Це означає, що суми оплати за спожитий газ та його розподіл будуть вказані на одному платіжці, від чого ми колись навпаки "пішли".

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Терміни надання показань газових лічильників залишаються постійними: з 1 по 5 число кожного місяця. Способи оплати також залишаються без змін: можна вносити гроші через термінали, банківські відділення, Укрпошту або за допомогою програми "Приват24".

Але змінилося місце, куди потрібно надсилати показання газових лічильників. Раніше мешканці трьох областей використовували сервіс 104.ua, але тепер дані потрібно надавати на платформі my.gas.ua.

Також слід врахувати, що змінюються реквізити на оплату послуг з розподілу газу. Нові реквізити можна знайти на сайті компанії "Нафтогаз".

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Тривають дискусії щодо ціни газу для населення, прихильники стверджують, що ціна занижена і реальна вартість становить близько 18 гривень за кубічний метр. Поки що діє мораторій на підвищення цін на газ для населення, тому очікується, що ціна у розмірі 7,96 гривень залишиться незмінною найближчим часом.

Нагадаємо, українцям можуть підняти тариф на електроенергію в 10 разів: експерт пояснив, у чому проблема

Як повідомляв "Знай.ua", поки всі бояться катастрофи на ЗАЕС, персонал Рівненської АЕС затарився пивком на 20 тис грн

Знай.ua писав, субсидія для орендованої квартири: у ПФУ пояснили, як оформити допомогу