Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що багато громадян цікавляться, чому їм останнім часом стали затримувати виплати.

Відповідь на це запитання надала експерт із Головного управління Пенсійного фонду України Людмила Гребеннікова.

За її словами, після настання пенсійного віку людина має три місяці, щоби звернутися до ПФУ за призначенням пенсії.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe
Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe

"Якщо на момент звернення до ПФУ майбутній пенсіонер не має всіх необхідних документів, то може бути затримка з нарахуванням виплат. Однак якщо людина встигне усунути помилки протягом трьох місяців, вона отримає пенсію з моменту досягнення пенсійного віку", - розповіла Людмила Гребеннікова.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що в Україні відбувся перерахунок виплат для працюючих пенсіонерів, який мав відбутися ще 1 квітня, але було перенесено.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

За даними Пенсійного фонду, середній розмір підвищення виплат працюючим пенсіонерам склав 221,74 гривні. Сума не дуже суттєва, але важливо врахувати, що у червні буде виплачено підвищену пенсію разом із доплатами за квітень та травень.

Нагадаємо, переселенці можуть залишитися без пенсії: у ПФУ пояснили, як цього не допустити та повернути виплати.

Раніше повідомлялося, що в Україні скоротять кількість субсидіантів після нових перевірок: хто залишиться без допомоги.

Також, на хліб з олією: ПФУ підняв виплати частини пенсіонерів, хто став "багатшим" на 220 гривень.