Державний бюджет в Україні наразі не має коштів на підвищення соціальної допомоги громадянам. Тож українцям не варто розраховувати на суттєве зростання мінімальної заробітної плати та прожиточного мінімуму найближчим часом.

Про це повідомив у інтерв'ю "Українським новинам" голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

У Мінсоцполітики вже достатньо довгий час обговорюють збільшення соціальних виплат громадянам.

Ні для кого не секрет, що розмір соціальних виплат напряму залежить від офіційного прожиткового мінімуму, встановленого в державі.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Отже, підвищивши показник прожиткового мінімуму хоча б удвічі, можна було би відчутно збільшити розмір соціальних виплат.

Але як розповідає депутат Гетьманьцев зараз такої можливості немає. Бюджет країни не витримає такого підвищення соціальних стандартів.

"Якщо ми з 2,7 тис. гривень піднімемо прожитковий мінімум (від якого залежать соцвиплати), наприклад, у 2-2,5 рази, то ми не витягнемо цього фізично… На даний момент немає точно таких можливостей, адже мова йде про колосальні суми", – заявив нардеп від "Слуги народу".

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

За словами Гетманцева, виплати на соціалку зараз стоять на другому місці після безпеки і оборони та становлять близько 30% державного бюджету.

Депутат від "Слуги народу" пояснює що всі бюджетні видатки, крім військових, Україна фінансує за рахунок допомоги від міжнародних партнерів, тому Україна має рахуватися з іх думкою.

Нагадаємо, ми писали, що з 1 липня почнеться: депутати повертають штрафи і перевірки багатьом українцям.

Як повідомляв "Знай.ua", перевірки і штрафи все ж повернуть: Гетьманцев назвав дату