Стало відомо на що витратили кошти чиновники замість ремонту бомбосховищ.

Згідно з даними у системі ProZorro, 900 тисяч грн було витрачено на закупівлю 306 барабанів з натуральної шкіри, вартістю від 1900 до 3960 гривень за одиницю, та 153 комплекти молоточків до них.

Скриншот тендера
Скриншот тендера

Крім того, освітяни Дніпровського району столиці закупили для укриттів у закладах освіти високотехнологічні овочерізки та сковорідки. На все це "необхідне" спорядження було витрачено 3,5 мільйона гривень.

Пояснили, що ця покупка конче необхідна "для психологічного розвантаження дітей у укриттях під час повітряних тривог".

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

Мем на новину про барабани в укриття в Києві. Фото: Twutter
Мем на новину про барабани в укриття в Києві. Фото: Twutter

Депутат Київради Леонід Ємець, який оприлюднив дані з ProZorro пише:

"Якщо ви думаєте, що сковорідка за 720 тисяч це межа, то як вам 300 шкіряних барабанів в укриття!? За 890 000 грн. І знову РДА Дніпровського району. Ще раз. В укриття. Барабани. 300. На майже 1 млн грн. Бо все інше з укриттями вже супер ок!?", – обурився депутат.

Скриншот повідомлення, Facebook
Скриншот повідомлення, Facebook

У Києві завершилася позапланова перевірка укриттів. Як виявилося, лише 65% (3041 об’єкт) із них є повністю придатними для використання. Ще 973 (21%) об’єктів можуть бути укриттями за умови належного облаштування. Загалом було проінспектовано всі 4 655 укриттів і сховищ столиці. Зовсім не відповідає технічним вимогам до приміщень, де можуть бути укриття – 641 об’єкт (14%).

Колишній військовий Олег Симороз в Twitter показав українцям виконувача обовʼязків голови Дніпровської РДА Пашу Бабія, якому ще й вручили медаль за оборону Києва.

Виконувач обовʼязків голови Дніпровської РДА Паша Бабій – це класичний «ларьочник», рєшала, колишній працівник відділу контролю за благоустроєм Печерської та Солом'янської РДА, який є яскравим представником столичного корупційного спруту. В серпні 2022 року пана мафовика навіть медалькою нагородили «За оборону України». Чиновника-корупціонера медаллю, classic… — написав Олег Симороз.

Скрин вручення медалі
Скрин вручення медалі

Нагадаємо, ми писали, що для київських укриттів закупили електросковорідки по 720 тисяч грн: готувати запросять Гордона Рамзі?

Як повідомляв "Знай.ua" київські чиновники закупили для укриттів овочерізки на 1,5 млн грн: "Чого вам ще не вистачає?"

Також "Знай.ua" інформував, Кличко хоче повернути Комарницькому гроші за Подільський міст, які вкрали у киян.