У Києві нещодавно пролунав скандал через укриттів, багато з яких виявилися закритими і в неналежному стані. Інспекція провела масові перевірки для вирішення цього питання, але на цьому історія не закінчилася.

В управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю дуже дивних предметів, яким явно не місце в укритті. Влада вирішила забезпечити народ овочерізками.

У системі Prozorro сказано, що тендер на закупівлю оголосили та завершили ще у грудні 2022 року. Це означає, що овочерізки вже нібито придбали. А сума, на хвилиночку, немаленька - 1 583 496 гривень за 12 одиниць Robot Coupe CL50.

Закупівля овочерізок для укриття, скріншот
Закупівля овочерізок для укриття, скріншот

Закупівля овочерізок для укриття, скріншот
Закупівля овочерізок для укриття, скріншот

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

"Ну певно думаючи про укриття ви думаєте про ремонт, безпеку, питну воду, генератори, доступ туди людей, звʼязок, ну або якісь нагальні речі, щоб перечекати небезпеку. Ну і певно так думають десь 99% людей. Але ні, в вас всіх просто немає фантазії, що потрібно в укритті. Чого вам ще не вистачає в укриттях, якщо там є навіть овочерізки?", - відреагував голова правління в Спілку концертної індустрії України Максим Шульженко.

Примітно, що одна така овочерізка із насадками коштує 131 958 гривень, за підрахунками чиновників, хоча у різних інтернет-магазинах цінники на неї до 60 тисяч гривень.

Овочерізка Robot Coupe CL50, скріншот
Овочерізка Robot Coupe CL50, скріншот

Нагадаємо, після перекладання провини Кличко вирішив оглянути укриття: "Був зайнятий схематозами"

Як повідомляв Знай.ua, "Деріть їх!": експерт розповів, як боротися з нахабними обмінками, які не хочуть міняти долари