Українці можуть сплатити добровільні внески не лише за себе, а й за близьких. Вони дають змогу придбати необхідний страховий стаж для тих, хто залишився без роботи у передпенсійному віці, або збільшити майбутню пенсію.
Оскільки зараз багато українців перебувають за кордоном через війну, виникає актуальне питання, чи можна зробити добровільний внесок за таких осіб. Наприклад, якщо ваша мати переїхала до вас за кордон, а їй до пенсії залишилося два роки.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді однозначно відповіли – так, це можливо. Робити внески можна доти, коли близькій людині не призначать пенсійні виплати.

"Сплачувати добровільні внески за людину можна незалежно від того, де вона перебуває. Щоб скористатися можливістю добровільної участі, необхідно укласти Договір з Пенсійним фондом України саме в електронній формі", - додали до ПФУ.

Також українцям нагадали, що укласти договір можна у будь-якій точці світу, і надали інструкцію.

"Для того, щоб до страхового стажу було зараховано один повний місяць, сума добровільного внеску повинна бути не меншою від розміру мінімального страхового внеску, який становить 22% від мінімальної заробітної плати. Наразі це 1474 грн", - зазначили у ПФУ.

Інструкція з добровільних внесків, ПФУ
Інструкція з добровільних внесків, ПФУ

Раніше ми писали про те, як ефективно заощадити на електриці в літню спеку: квитанції "схуднуть" вже через тиждень

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, що треба знати українським жінкам, які виїхали за кордон: дуже важлива інформація