Українцям доступні різні варіанти для заробітку. Наприклад, гроші можна отримати за здачу різних матеріалів на переробку, зокрема, пункти прийому металобрухту з великим бажанням купляють алюміній.

Чистий алюміній не знайти, але він є в різних з'єднаннях і сплавах. А ось сума, яку ви можете отримати у пунктах прийому, залежить від вмісту домішок та зовнішнього вигляду металобрухту, повідомили у "Pro Гроші".

Здача металобрухту, скріншот
Здача металобрухту, скріншот

Непоганий прибуток принесе електротехнічний алюміній та алюмінієвий профіль, а ті ж банки чи стружка вважаються найдешевшими.

Скільки в середньому коштує брухт алюмінію в Україні:

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще
  • Електротехнічний - 60 грн/кг
  • Профіль - 50 грн/кг
  • Змішаний - 35 грн/кг
  • Радіатори – 15 грн/кг
  • Банки з-під напоїв – 15 грн/кг
  • Стружка, фольга - 10 грн/кг

На розмір вирученої суми також впливає попит у населених пунктах, де ви здаватимете брухт. Наприклад, у Київській області пропонують 35 грн/кг, Дніпропетровській – 37 грн/кг, Харківській – 45 грн/кг, Львівській – 28 грн/кг, Вінницькій – 40 грн/кг, а на Одещині – 20 грн/кг.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Також у пунктах прийому, крім зовнішнього вигляду брухту, звертатимуть увагу на чистоту металу, присутність інших матеріалів та на загальну вагу партії. А ось знайти брухт на продаж можна навіть вдома - ложки, каструлі та інше кухонне начиння, а також деталі від велосипеда чи авто.

Найдорожчий вид електротехнічного брухту міститься в кабелях та дротах, а профіль можна знайти у дверних та віконних рамах, на прокритті техніки.

Нагадаємо, як не розоритися на платіжках за світло: "рятувальний круг" для українців