В Україні очікуються коливання курсу долара. За прогнозами вартість американської валюти може почати змінюватися вже з 12 червня. До чого потрібно готуватися українцям і чи варто бігти в обмінники, розповів економічний експерт Тарас Лєсовий у коментарі "Obezrevatel".

Курс американської валюти найближчим часом наблизиться до нижньої планки – до 37 гривень. За словами експерта, діапазон змін буде в межах 30-50 копійок і при цьому нижню планку не буде пробито.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Тарас Лісовий наголосив, що в середині червня на валютний ринок впливає кілька факторів, зокрема попит та пропозиція на готівкову валюту, стратегія НБУ щодо популяризації національної валюти, внутрішня економічна ситуація, ситуація на передовій, а також військова допомога та макрофінансові надходження.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Економічний експерт припускає, що найближчим часом Національний банк піде на крок, який вплине на курсові показники – перегляне розмір облікової ставки.

До речі, раніше експерти повідомляли, що у 2024 році курс долара може піднятися до 43 гривень через те, що Нацбанк поступово зніматиме обмеження, що діють на валютному ринку.

Раніше портал Знай повідомляв, чому обмінники та банки відмовляються брати зношені купюри: люди не можуть обміняти заощадження.

Також наш портал інформував, за обмін 100$ з українців здеруть 1100 гривень: жорстке попередження від Нацбанку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банки та обмінники не хочуть приймати купюри та беруть комісію: "Забули, що йде війна".