Молода картопля з кропом та легким літнім салатом - ідеальне поєднання для літнього обіду чи вечері. Втім, дозволити собі таку "розкіш" поки що непросто.

Цінники що на овочі для салату, що на картоплю не тішать. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на основні овочі в Україні продовжують зростати, тому є великий сенс придбати власний город. Так, наприклад, у супермаркетах продовжує встановлювати цінові рекорди цибуля, морква, капуста. Високими залишаються ціни і на помідори з огірками. На шанувальників молодої картоплі також чекає неприємне здивування.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Так, станом на 9 червня молода картопля у середньому продається по 46,60 гривні за кілограм. Примітно, що у травні середній цінник на овоч був нижчим – 39,91 гривні за кіло. Молода картопля у Varus та Novus коштує 34,90 та 49,99 гривні за кіло відповідно. Найвищий цінник у Metro – 54,90 гривні за кілограм.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

До речі, торішня картопля у супермаркетах також дорожчає. Середній цінник піднявся із 11,42 до 13,90 гривні за кіло. Діапазон цін на овоч тримається в межах 12,90 – 15,90 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бульйон вийде "золотим": у супермаркетах стрімко дорожчає курятина, як змінилися ціни.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах до літа знизили ціни на гречку, макарони та рис: скільки коштуватимуть продукти.

Крім того, ми писали, до м'ясного відділу боязко заглядати: супермаркети змінили ціни на сало, сосиски та буженину.