Недобросовісні представники облгазів можуть обманним шляхом змусити українців виплатити великий штраф за втручання у лічильник.

Щоб спростувати обвинувачення, слід зберігати акт про встановлення і в жодному разі не викидати навіть через десяток років. Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Газовий лічильник, скріншот: Youtube
Газовий лічильник, скріншот: Youtube

Серед газовиків також є шахраї, готові нажитися за будь-яку ціну на українцях. Так газовики можуть звинуватити споживачів у неправомірному втручанні у прилад. Як наслідок – десятки чи навіть сотні тисяч гривень штрафу.

Довести невинність вдасться тільки за умови проведення такої буденної процедури як повірка лічильника.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Роман Сімутін розповів історію свого клієнта, встановили лічильник у 1997 році, але замінили через 10 років у зв’язку з технічною несправністю. Відбулося складання акту про зняття, датованого 2007 роком. Минуло 11 років і представники облгазу вирішили заперечити правомірність наявності нового приладу.

Комісія, вивчивши деталі справи, визнала порушення і зобов'язала виплатити 60 000 грн штрафу. За словами Романа Сімутіна, це досить невелика санкція, бо зазвичай вимагають від 300 000 грн.

Облгаз не довів до відома представників суду про зняття лічильника в 2007 році, адже мав упевненість, що акт не зберігають протягом 11 років.

Йдеться про повірку лічильника, що треба робити один раз на 8 років, незалежно від власника приладу. ТОж, якби власник не зберіг акт, міг би отримати штраф. Але наявність цього документу врятує українця від шахрайських дій облгазу.

Нагадаємо, ми писали, що повірка лічильників: чи треба проходити під час дії військового стану.

Як повідомляв "Знай.ua" контролер "Нафтогазу" пошкодив клієнту пломбу під час фіксації показань лічильника: у компанії відповіли на скаргу.

Також "Знай.ua" інформував, "Нафтогаз" зробив важливе попередження щодо лічильників.