У Києві спалахнув черговий скандал через трагедію, яка сталася через закрите укриття в момент обстрілу окупантів. Люди хотіли сховатись у безпечному місці, але воно виявилося недоступним, через що вони загинули.

Після цього випадку від киян за добу надійшло близько тисячі скарг. Половина з них на те, що укриття закриті, а ще частина на неналежний стан цих місць або відсутність поблизу. Мер столиці вирішив особисто зайнятися цим питанням та відвідав укриття без попередження.

Віталій Кличко. Фото кадр з Youtube
Віталій Кличко. Фото кадр з Youtube

Про це Віталій Кличко повідомив у соцмережах. Відео він записав з укриття та зазначив, що "картину зафіксував для проведення роботи".

Крім того, мер попросив киян долучитися до перевірки тих місць, які мають гарантувати безпеку у моменти обстрілу. Для цього створили механізм зворотного зв'язку у "Київ Цифровий".

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Будь ласка, долучайтеся. Ідіть перевіряйте, фотографуйте стан укриттів і чи доступні вони у вашому мікрорайоні, будинку або в швидкій доступності від нього. І надсилайте інформацію. Групи контролю будуть оперативно реагувати і виправлятимемо ситуацію", - сказав він.

Також Кличко пообіцяв, що особисто відвідуватиме голів районів, які не можуть створити безпечні умови для мешканців, але отримують за це зарплату.

Проте киян дуже зацікавило питання, чому за всі 1,5 роки війни не можна було облаштувати укриття, а також де люди, які зобов'язані перевірити ці місця та контролювати, щоб вони були у вільному доступі. Крім того, меру згадали про деякі скандали, пов'язані з його ім'ям.

Коментарі - twitter.com/Vitaliy_Klychko
Коментарі - twitter.com/Vitaliy_Klychko

Коментарі - twitter.com/Vitaliy_Klychko
Коментарі - twitter.com/Vitaliy_Klychko

Коментарі - twitter.com/Vitaliy_Klychko
Коментарі - twitter.com/Vitaliy_Klychko

Нагадаємо, Кличко вирішив звинуватити Зеленського у загибелі людей через закриті укриття.

Раніше ми писали про те, що Кличко запевняв, що виділить 100 млн на облаштування бомбосховищ, а тепер тягають сторожа: "Він і бабло відмив"