Влітку деякі українські пенсіонери отримають надбавки до виплат, розмір яких залежатиме від низки критеріїв, зокрема стажу та професії. Про це інформує "РБК-Україна".

У червні на доплати до пенсії можуть розраховувати українці, котрі продовжують працювати на заслуженому відпочинку. Доплати пенсіонери отримають за квітень, травень та червень, а їх розмір залежатиме від стажу конкретної людини, а також розміру заробітної плати та пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Втім, не всі пенсіонери, що працюють, отримають надбавки. Наприклад, у 2023 році без підвищення залишаться ті, хто вже отримав перерахунок у 2022 році.

У липні надбавки до пенсій отримають представники одразу кількох професій, а саме: держслужбовці, науковці та працівники органів місцевого самоврядування. Сума доплат буде індивідуальною для кожного пенсіонера, але пенсії обіцяють проіндексувати на 19,7%.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

У серпні надбавки до пенсії отримають ветерани Другої світової війни, учасники війни та члени сімей загиблих, жертви нацистських переслідувань, а також ветерани російсько-української війни. Зазначається, що виплату, яку нараховують ветеранам та жертвам нацистських переслідувань 5 травня, перенесли на останній місяць літа, але поки що невідомо, якою буде сума.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 5000 грн щомісяця: в Україні запроваджують спеціальні пенсії, хто може претендувати на виплати.

Також наш портал інформував, що неправильно написана цифра у вашій трудовій може "зрізати" пенсію в кілька разів.

Крім того, ми писали, в Україні зросла середня заробітна плата, за якою вважають пенсії: на що чекати пенсіонерам?