Багато людей мають цілу низку побутових звичок, які призводять до більшого споживання електроенергії і, відповідно, більш серйозних сум у платіжках. Що потрібно зробити, щоб не віддавати за комунальні послуги півзарплати, пише Express.

По-перше, потрібно навчитися правильно налаштовувати термостат водонагрівача. Фахівці відзначають, що нагрівати воду в бойлері вище 50 градусів - дорога і безглузда витівка. Разом з тим, можна встановити таймер усередині душу, який нагадуватиме про обмеження використання гарячої води, що допоможе грамотніше розпоряджатися ресурсами.

Економія електроенергії, фото Знай.ua
Економія електроенергії, фото Знай.ua

По-друге, потрібно навчитися не забувати вимикати світло та прилади, які не використовуються. Експерти зазначають, що споживання електроенергії найбільше збільшується саме через звичку не вимикати світло в кімнатах і залишати ввімкненою різну техніку, наприклад телевізор.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

По-третє, навчитися рідше та ненадовго відкривати холодильник. Залишивши холодильник відкритим на хвилину або більше, ми провокуємо значну втрату енергії. Статистика показує, що в рік люди в середньому витрачають близько 10 години, щоб просто подивитися на відкритий холодильник або морозильну камеру.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні підвищують тарифи на розподіл світла: влітку сім'ям доведеться віддати останнє.

Також наш портал інформував, як в Україні вирішити конфлікт із постачальником газу: відключення, лічильники та відсутність власника житла.

Крім того, ми писали, не слухайте плітки сусідок: постачальники газу показали, скільки доведеться платити українцям.