Українцям у деяких випадках можуть цілком законно не виплачувати лікарняні. Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Українці не мають права на лікарняні виплати, якщо підприємство, на якому вони працюють, перебувати у простій.

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

У Пенсійному фонді наголосили, що допомога з тимчасової непрацездатності виплачується як повна чи часткова компенсація втрати зарплати.

Якщо ж підприємство перебуває у простої, не з вини співробітника, то працівникам виплачується зарплата у розмірі не менше ніж дві третини тарифної ставки встановленого окладу. Відтак співробітники не мають права на лікарняні виплати, адже втрата заробітної плати не відбувається.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Крім того, у разі настання страхового випадку в період перебування працівника у простій, втрати заробітної плати не відбувається, тому провадити виплату допомоги з тимчасової непрацездатності як компенсацію втраченого заробітку немає підстав", - пояснили у ПФУ.

Раніше портал Знай повідомляв, 5000 грн щомісяця: в Україні запроваджують спеціальні пенсії, хто може претендувати на виплати.

Також наш портал інформував, не пропустіть ці 30 днів: у ПФУ готові позбавляти українців субсидій, список тих, хто в небезпеці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Хочу за дружину і за сестру": у ПФУ розповіли, як внести добровільні внески одразу за кількох осіб.