В Україні очікують, що врожай кавунів цього сезону буде багатшим, ніж минулого. Це означає, що ціни теж мають бути нижчими на радість покупцям.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький прогнозує, що вартість кавунів влітку 2023 року буде доступнішою, тому українці зможуть поласувати ними.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Це пов'язано з тим, що після деокупації та розмінування територій у Херсонській та Миколаївській областях фермери активно зайнялися посівом овочевих та баштанних культур. Проте врожайність кавунів можна буде оцінити лише на початку липня.

"Однозначно виробництво цього року буде більше, ніж минулого. Очевидно, що ціна буде меншою. Наскільки вона знизиться - зараз складно спрогнозувати, оскільки бачимо нестабільність у погодних факторах", - зазначив Висоцький.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Також потрібно враховувати вартість пального та логістики, що також впливає на кінцеву ціну сезонних ласощів.

Кавуни, скріншот: Youtube
Кавуни, скріншот: Youtube

Наразі покупці вже можуть побачити кавуни на полицях супермаркетів. Є вітчизняна продукція та імпортна. Однак ціни досить сильно кусаються – кілограм від 40 до 140 грн/кг. Тобто за кавун вагою 5 кг доведеться віддати близько 200 гривень.

Нагадаємо, що ціни на цибулю та деякі овочі почали знижуватися: що буде далі - залежить від погоди

Раніше ми писали про те, що нові тарифи на світ набули чинності: директор Yasno розповів, якими будуть платіжки у червні

Як повідомляв Знай.ua, дев'ять тарифів зникнуть: хто залишиться без улюблених пропозицій від "Київстару"