Українці навіть під час воєнного стану зобов'язані платити за комунальні послуги, якими користуються, та передавати показання лічильників. Вони, у свою чергу, мають періодично проходити процедуру перевірки.

Проте держава на якийсь час звільнила українців від цієї процедури, до квітня 2023 року. Кабінет Міністрів 7 числа ухвалив рішення відновити обов'язкову перевірку індивідуальних приладів обліку комунальних послуг.

Електролічильник, скріншот: YouTube
Електролічильник, скріншот: YouTube

Про це повідомили у пресслужбі комунального підприємства "Київтеплоенерго". Відтепер усі клієнти мають пройти перевірку лічильників.

Так, відновлення цієї процедури стосується всіх виконавців послуг, окрім тих, що розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію
Показати ще

У компанії нагадали, що перевіркою лічильників займаються ліцензовані організації, перелік яких можна знайти на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Сам акт про те, що клієнту провели перевірку приладів, потрібно надати до Центру комунального сервісу.

Відновлення перевірок лічильників, скріншот
Відновлення перевірок лічильників, скріншот

Крім того, українці все ще зобов'язані передавати показання лічильників, щоб компанії могли коректно сформувати платіжки.

Раніше ми писали про те, що нові тарифи на світ набули чинності: директор Yasno розповів, якими будуть платіжки у червні

Як повідомляв Знай.ua, перерахунок пенсій, нові тарифи та старт НМТ: головні нововведення, з якими українці зіткнуться вже в червні

Також портал Знай.ua писав, що після підвищення тарифів на світ українцям зробили термінове нагадування: залишився день