Щомісяця українці зобов'язані передавати постачальникам комунальних послуг показники лічильників. Враховуючи, що постачальників чимало і в кожного свої умови та правила, таке просте завдання перетворюється на непростий "квест". Українці розповіли про наболіле у соцмережі twitter.

Українець поскаржився, що з передачею показників лічильників можна збожеволіти, адже оператори ринку вимагають повідомляти дані в різні дні місяця, чим серйозно плутають людей.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

"Оператори ринку комунальних послуг за*бали тупо в дошку. Водоканал приймає свідчення з 10 числа. Ясно з 30 по 3. Київгаз вимагає покази з 1 по 2. Київтеплоенерго приймає не раніше 4. Кличківський центр комунальних послуг (типу агрегатор, але далеко не всього) з 5 до останнього", - написав користувач мережі.

"Квест" з показниками. Фото: скрін twitter
"Квест" із показниками. Фото: скрін twitter

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Разом з тим, якщо не запам'ятати всі дати і передати показники не в ті числа, то оператори радісно накидають "розрахункове споживання" на свій розсуд і доводиться морочитися з листами коригування, щоб не платити зайвого.

"Квест" із показниками. Фото: скрін twitter
"Квест" із показниками. Фото: скрін twitter

Інші користувачі мережі погодилися, що передача показників лічильника та некоректні суми у платіжках проблема поширена.

"Щомісячно ця х**ня з харківською квартирою, і їм п**уй на всі нульові показники, на всі листи – нараховують тупо з голови, що хочуть", "Тільки про це подумав, а скільки такого по Україні", "У мене київводоканал вважав на своїй хвилі, тож я в плюсах на кубів 30 був. Зараз щомісяця споживаю по 1 куб", - поділилися у коментарях.

Коментарі. Фото: скрін twitter
Коментарі. Фото: скрін twitter

Раніше портал Знай повідомляв, як в Україні вирішити конфлікт із постачальником газу: відключення, лічильники та відсутність власника житла.

Також наш портал інформував, перевірка лічильників: чи потрібно проходити під час дії воєнного стану.

Крім того, ми писали, як зняти свідчення з лічильників води, щоб уникнути помилок: види приладів та важливі нюанси.