Через повномасштабне вторгнення велика кількість українців були вимушені покинути рідні домівки та переїхати до більш безпечних регіонів.

Пенсіонери-переселенці, кадр з відео
Пенсіонери-переселенці, кадр з відео

Мешканці, які евакуюються з небезпечних районів можуть отримати міжнародні виплати- від Товариства Червоного Хреста та Міжнародної організації з міграції.

У межах спільного проекту Мінреінтеграції, Укрпошти та міжнародних організацій жителям звільнених територій продовжують виплачувати грошову допомогу.

Біженці з України, скріншот: Youtube
Біженці з України, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Від Товариства Червоного Хреста України допомога у розмірі 1200 гривень виплачується людям на звільнених територіях Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Миколаївської областей.

Від Міжнародної організації з міграції (МОМ) виплачується 2200 гривень допомоги готівкою протягом 3 місяців мешканцям звільнених територій Харківщини, Херсонщини й Донеччини.

Звертатися треба до органів місцевого самоврядування чи до призначених військових адміністрацій, де формують списки громадян.

Переселенці. Фото: Youtube
Переселенці. Фото: Youtube

Перелік отримувачів ОВА передають до Мінреінтеграції.

Також передбачені виплати для людей, які евакуюються із небезпечних районів евакуаційними вагонами в поїздах чи спеціальними автобусами.

На станціях прибуття евакуйовані гарантовано отримують у мобільних відділеннях Укрпошти фінансову допомогу від держави, зазначають у відомстві.

Переселенці. Фото: скриншот Youtube
Переселенці. Фото: скриншот Youtube

Дорослим виплачують по 2000 гривень, дітям та особам з інвалідністю – по 3000 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, по 4000 гривень щомісяця: хто з українців отримає додаткову фінансову підтримку.

Також наш портал інформував, можна навіть не виходити з дому: як подати заяву на призначення та перерахунок пенсії за допомогою смартфона.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, 2270 євро на рік: українські сім'ї з дітьми зможуть отримати допомогу від Італійського уряду.