Ціни на полуницю, а особливо на черешню в Україні важко назвати доступними. Втім, аграрні експерти прогнозують, що вартість літніх ягід незабаром стане адекватнішою. Про це пише Аgronews.ua

Аналітик УКАБ Максим Гопка зазначає, що ситуація з полуницею покращується і з настанням теплішої погоди ринок наповнюватиметься ягодою вітчизняного виробника. Він зазначив, що ціни на полуницю вже стають доступнішими і знижуються щотижня.

Полуниця. Фото: скрін youtube
Полуниця. Фото: скрін youtube

З черешнею, за його словами, ситуація складніша, адже пропозиція на ринку поки що незначна і ціни утримуються на високому рівні. Активне постачання черешні слід очікувати з середини червня, але врожай може бути меншим, ніж торік через заморозки на початку травня.

Черешня. Фото: скрін youtube
Черешня. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Водночас голова проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорев зазначає, що ціни на полуницю знижуватимуться, але навряд чи вони опустяться нижче за 50 гривень за кілограм. Він додав, що на ринку поки що зустрічається в основному імпортна черешня з Узбекистану, Туреччини та Іспанії – ціни від 220, 300 та 450 гривень відповідно.

Черешня. Фото: Youtube
Черешня. Фото: Youtube

Водночас зустрічаються цінники й у 800 гривень, але це черешня їхніх минулих партій, на які продавці продовжують утримувати ціни.

За прогнозом експерта, найближчим часом ціни на кісточкові стрімко знижуватимуться.

Раніше портал Знай повідомляв, урожай буде меншим, ніж очікувалося: в Україні стартував сезон черешні, що з цінами.

Також наш портал інформував, доведеться розщедритися не тільки на черешню по 1200 грн: скільки коштують популярні ягоди в супермаркетах.

Крім того, ми писали, малина вартістю у пенсію: популярна ягода б'є всі цінові рекорди.