Деяким українцям автоматично перерахують розмір житлової субсидії. Таку заяву під час телемарафону зробила перший заступник міністерства соціальної політики Дарія Марчак.

З 1 червня в Україні почав діяти новий тариф на електроенергію, крім того, обговорюється підвищення цін на водопостачання та водовідведення. На тлі підвищення тарифів на комунальні послуги у Мінсоцполітики заявили про автоматичне підвищення субсидій. Зачепить це українських сімей, які вже отримують допомогу на оплату комуналки.

Нарахування субсидій, кадр з відео
Нарахування субсидій, кадр з відео

"Програма субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги працює таким чином, що громадянам, які вже одержують субсидії, фактично нічого не потрібно буде робити, тому що субсидії для них підвищаться автоматично", - зазначила Дар'я Марчак.

Комунальні послуги, скріншот з відео
Комунальні послуги, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Водночас українці продовжать отримувати пільги на оплату комунальних послуг.

"А якщо сім'я отримує пільгу, значить, вона не платитиме за комунальні послуги повністю чи частково - на той відсоток, який для неї передбачений законодавством", - пояснила Марчак.

Раніше портал Знай повідомляв, довго розбиратися не будуть: в українців можуть відібрати частину субсидії, хто в зоні ризику.

Також наш портал інформував субсидія після смерті одержувача: як українським сім'ям не втратити допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв у 55 років, навіть якщо немає стажу: хто з українців може вийти на пенсію на особливих умовах.