Кабінет міністрів України ухвалив рішення підвищити тарифи на електрику до 2,64 грн/кВт-год. Найгірші побоювання простих людей підтвердилися, тепер сума у ​​платіжках за світло для українців зросте приблизно до 250 грн. Принаймні, цю інформацію озвучив міністр Герман Галущенко.

Багатьох українців у зв'язку з цією новиною цікавить питання, а що буде з житловими субсидіями.

Відповідь на це запитання надали у Міністерстві енергетики України.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За словами Герана Галущенка, Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) запропонувала підняти тариф удвічі – до 2,88 грн. Проте Міненерго знизило ціну.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/кВт-год. ​​Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему", - зазначив Галущенко.

Герман Галущенко - скріншот
Герман Галущенко - скріншот

Крім того, другий етап підвищення тарифів на електроенергію поки що не передбачається, хоча раніше у НКРЕКУ наголосили на необхідності підвищення цін до ринкового рівня (близько 6 грн).

Міністр запевнив, що збережеться і нічний тариф, що становить 50% загального тарифу.

Двухфазний лічильник. Фото: Youtube
Двухфазний лічильник. Фото: Youtube

Також у Міненерго додали, що субсидії для населення збережуться. А фінансування фонду субсидування комунальних послуг збільшиться, щоб усі, хто потребує допомоги, українці її отримали.

Як відомо, досі тариф на електрику для побутових споживачів становить 1,44 грн/кВт-година (за умови місячного споживання 250 кіловат) та 1,68 грн/кВт-година (понад 250 кіловат). Нові тарифи набули чинності з 1 червня.

Нагадаємо, надбавка у 4 200 гривень: стало відомо, хто з пенсіонерів отримуватиме.

Раніше повідомлялося, що довго розбиратися не будуть: в українців можуть відібрати частину субсидії, хто в зоні ризику.

Також, платити за повітря більше не доведеться: Рада готує новий закон.