Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Вже у червні близько 600 тисяч українців отримають новий рівень пенсійних виплат. Також важливо пам'ятати той факт, що перерахунок буде здійснено "заднім числом".

Пенсіонери, які продовжують працювати, отримають збільшені виплати одразу за три місяці: квітень, травень та червень.

Про це стало відомо завдяки заяві директора Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко, пише портал "На пенсії".

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Так, за її словами, розмір перерахованих пенсій залежатиме від двох складових: страхового стажу – коефіцієнт страхового стажу визначається за формулою та зарплатою, яку отримує працюючий пенсіонер.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

"Підвищення у кожного буде своє. Може бути і 100 грн, а може і 1000-1200 грн. Все залежить від того, які показники мала людина, працюючи останні два роки. А також при перерахунку пенсій враховується зарплата з 1 липня 2000 року. є від часу останнього перерахунку до цього періоду зараз дорахується ще два роки: з 1 березня 2021-го по 28 лютого 2023 року", – зазначила Охріменко.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що червневий перерахунок торкнеться пенсіонерів, які після призначення пенсії або останнього її перерахунку відпрацювали щонайменше 24 місяці.

Нагадаємо, чи можливий достроковий вихід на пенсію: яких вимог потрібно дотриматися.

Раніше повідомлялося, українцям розповіли чи враховуватимуть стаж роботи за кордоном для пенсії в Україні.

Також, неправильно написана цифра у вашій трудовій може "зрізати" пенсію у кілька разів.