Міністерство економіки пропонує в держбюджеті 2024 року збільшити мінімальну зарплату до 7 651 гривні.

Про це заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна, повідомляє Федерація профспілок України. Мінфін уже очікує на макропрогноз, щоб розрахувати бюджетні витрати.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

За словами Бережної, також пропонується підняти розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС до 3 443 гривень. Цей показник наразі становить 2 893 гривні, станом сьогодні він "заморожений" на рівні 1 грудня 2021 року.

Бережна повідомила, що Мінекономіки перебуває в процесі перегляду попередніх показників макропрогнозу на наступний бюджетний період.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Зарплати в Україні, скріншот з відео
Зарплати в Україні, скріншот з відео

Міністерство фінансів очікує від Міністерства економіки уточнений макропрогноз до 19 червня 2023 року, щоб провести розрахунки необхідних бюджетних видатків, у тому числі для запропонованих Мінекономіки розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС.

За інформацією Мінсоцполітики, фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах квітня 2023 року становив 7 782 гривні. Таким чином переговори щодо зростання мінімальної заробітної плати тривають.

Нагадаємо, ми писали, що зняти гроші з карти буде неможливо: ПриватБанк вводить важливе оновлення з 1 червня.

Як повідомляв "Знай.ua" це така допомога ЗСУ? В українських військових з банківських карток постійно знімають по 8 гривень.

Також "Знай.ua" інформував, що "Ощадбанк" терміново попередив власників пластикових карток: "Прийнято рішення...".