У магазинах дуже великий вибір м'яса від курятини до свинини та яловичини. Продукт можна знайти на будь-який смак та гаманець, але вартість не завжди відповідає якості. Як вибрати свіже м'ясо, не відходячи від прилавка, розповідає Sante Plus.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПри виборі м'яса потрібно пам'ятати кілька правил, які допоможуть вибрати свіжий, якісний продукт і не даремно витратити гроші.
Правило №1
Якщо м'ясо упаковане, можна зробити елементарну пальцеву пробу. Поверхню продукту потрібно стиснути кінчиками пальців і відразу їх прибрати. Якщо м'ясо відразу повертається на місце, воно свіже. А от коли частина залишається нерухомою під впливом тиску, то перед вами не найсвіжіше м'ясо і від його покупки краще відмовитися.
Правило №2
Обов'язково потрібно звернути увагу на колір - світло-рожевий, перламутровий або червоний, каже, що продукт свіжий і придатний до споживання. М'ясо, що пожовкло, краще не брати.
Правило №3
Завжди слід звертати увагу на термін придатності, якщо він вказаний на упаковці м'яса. Звичайно, якщо він спливає в день покупки, то якою б не була ціна, такий продукт краще не купувати. Також важливо придивитися до упаковки, щоб вона не була відкрита, адже інакше бактерії там уже оселилися.
Раніше портал Знай повідомляв, купівля свіжої риби в літній період: на що звернути увагу, щоб не злягти з отруєнням.
Також наш портал інформував, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватись.
Крім того, ми писали, як вибрати якісні та безпечні овочі без хімії: інструкція від Держпродспоживслужби.