У Пенсійному фонді зробили важливу заяву щодо зміни дати виплати пенсій.

Українські пенсіонери впродовж тривалого часу отримують пенсійні виплати звикли отримувати свої виплати щомісяця з 4 по 25 число кожного місяця, залежно від графіків, узгоджених раніше з ПФУ. Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус в інтерв’ю ТСН розповів, чи планується найближчим часом зміна дати виплати пенсії.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Поки що ми не розглядаємо питання про зміну встановленої дати виплати пенсії. Тому, незалежно від способу виплати людина пенсійного віку має можливість отримати належну пенсію у певну дату виплати - зазначив Капінус.

Виплати пенсіонери можуть отримувати через відділення поштового зв’язку чи у банківській установі. Спосіб виплати пенсіонер обирає самостійно, коли подає заяву про призначення пенсії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Гроші, скріншот з відео "Youtube"
Гроші, скріншот з відео "Youtube"

Також Капінус зазначив, що в умовах воєнного стану особлива увага приділяється розширенню переліку послуг, які надаються через електронні сервіси Фонду, зокрема через його вебпортал.

Ми швидко перелаштували свою діяльність. Це дало змогу налагодити стабільну роботу наших територіальних управлінь і забезпечити безперебійне надання пенсійних послуг тим, хто цього потребує. — зазначив чиновник.

Нагадаємо, ми писали, що затримка пенсій: частина українців може не отримати виплати вчасно.

Як повідомляв "Знай.ua" хто має право на дострокову пенсію.

Також "Знай.ua" інформував, 6 тисяч гривень на кожного: німецький фонд надасть допомогу.