В Україні змінився порядок призначення субсидій, та інших видів допомоги.

Зміни оприлюднені у відповідній постанові Кабінету міністрів. Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Для тих, хто перебував у полоні

Відтепер на призначення субсидії можуть претендувати громадяни, які понад місяць перебували у полоні. Якщо зареєстроване чи фактичне місце проживання відрізняється від адреси домогосподарства, під час призначення не враховуються доходи осіб, які перебувають у полоні, вважаються безвісно відсутніми або зниклими безвісти.

Адреса проживання і реєстрації

Українцям дозволили вносити у документи під час оформлення субсидії адресу, за якою її задекларовано. Але субсидію призначать лише за одним місцем проживання – зареєстрованим, задекларованим чи фактичним.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

оформлення субсидій, фото з вільних джерел
оформлення субсидій, фото з вільних джерел

Якщо нема центрального опалення

Для розрахунку розміру субсидій в опалювальний сезон домогосподарствам, які залишились без централізованого тепло- або газопостачання та для обігріву використовують побутові електроприлади, застосовуються соціальні нормативи для індивідуального опалення.

Обмеження під час хвороби

Обмеження терміну, що надається для виправлення помилки у заяві або декларації на час хвороби заявника – можна продовжувати на час хвороби, але не довше закінчення опалювального або неопалювального сезону.

Якщо хтось з домогосподарства за кордоном

Зобов'язання впродовж 30 днів інформувати уповноважений орган, якщо особа зі складу домогосподарства або член сім'ї перебували за кордоном понад 60 днів у період, за який враховуються доходи.

Зазначається, що через нові правила призначення субсидій до ПФУ потрібно звернутися представникам домогосподарств, у складі яких є особи, які перебувають у полоні.

Нагадаємо, ми писали, що не пропустіть ці 30 днів: у ПФУ готові позбавляти українців субсидій, список тих, хто у небезпеці.

Як повідомляв "Знай.ua" Нафтогаз телефонує клієнтам і погрожує відключити газ: українка розповіла, як залякують пенсіонерів.

Також "Знай.ua" інформував, чоловіки чи жінки отримують вищі пенсії в Україні: такої несправедливості важко й уявити.