Українські супермаркети перерахували ціни на популярні молочні продукти – вершки, йогурт та маргарин. Що стало доступнішим, а що додало в ціні, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні поки що не фіксується різких стрибків цін на молочну продукцію. Втім, цінники на низку товарів у цій категорії продовжують повзти вгору, а деякі продукти навіть дешевшають.

Супермаркет, фото Знай.ua
Супермаркет, фото Знай.ua

Вершки

Станом на 19 травня середня ціна вершків торгової марки "Простоквашино" становить 10% 23,06 гривні за 200 мл. Для порівняння, у квітні продукт був на 51 копійку дорожчий – 23,57 гривні.

Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Йогурт

Йогурт торгової марки "Активіа" Класичний 1,5% також потішив здешевленням. Порція продукту обсягом 290 мл обійдеться в середньому 23,90 гривні, а не 24,75 гривні, як було місяцем раніше.

Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін

Маргарин

Маргарин "Олком" Вершковий 72,5% подорожчав з 30,24 до 32,73 гривні за 200 грамів. В той самий час маргарин "Щедро" Вершковий спеціальний 72,5% подешевшав на 72 копійки - до 31 гривні за 250 грамів.

Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молочку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, яловичина, свинина та курятина: чого чекати від цін на основні види м'яса, прогноз експерта.

Також наш портал інформував не всім по кишені: в Україні значно подорожчав улюблений фрукт, скільки просять за кілограм яблук.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.