На Одещині фермери збільшують посівні площі під рис. При цьому витрати на вирощування культи збільшилися вдвічі. Про це повідомили в ефірі телемарафону "Єдині новини".

На Одещині збільшують посівні площі під рис. За час війни виробництво рису значно знизилося, оскільки його вирощуванням займалися переважно на Херсонщині, яка нині частково під окупацією росіян та постійними обстрілами.

Рис. Фото: скрін youtube
Рис. Фото: скрін youtube

"Цього року, порівняно з попереднім, буде підняття посівних площ приблизно 2-2,5 тисячі гектарів. Це на половину від того, що було у мирний час. Суттєво скоротилися саме посівні площі, бо була проблематика з постачанням добрив та хімії" ", - йдеться у сюжеті.

Вирощування рису. Фото: скрін із відео
Вирощування рису. Фото: скрін із відео

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фермери зазначають, що вирощувати рис стало як мінімум вдвічі дорожче, тому ціни на вітчизняний продукт "кусатимуться".

"Витрати зросли вдвічі. Якщо у минулих роках це було 30-50 тисяч гривень на гектар, то на сьогоднішній день, щоб виростити один гектар рису, ця сума може перевалити за 100 тисяч гривень", - заявив фермер.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, популярна крупа рекордно впала в ціні, скільки коштує гречка в супермаркетах.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, печериці, помідори та болгарський перець: супермаркети порадували зниженням цін, скільки можна заощадити.