В Україні планують внести зміни до правил надання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами. Які нововведення чекають на жінок, йдеться у відповідному законопроєкті № 9271, який уже зареєстрували у Верховній Раді.

Народні депутати запропонували зробити відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами гнучкішою. Тобто, створити жінкам можливість частково або повністю переносити відпустку і при цьому, щоб її загальна тривалість не змінювалася.

Скрін, відео YouTube Пологовий будинок
Скрін, відео YouTube Пологовий будинок

Згідно з чинним законодавством, українки отримують 126 календарних днів відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, 70 днів з них надають до пологів, а 56 – після них. У разі народження двох і більше дітей або ускладнень під час пологів тривалість відпустки збільшується до 140 календарних днів.

пологовий будинок, скріншот з відео
пологовий будинок, скріншот з відео

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Так якщо нововведення нардепів підтримають, то українки зможуть повністю або частково переносити 70 днів на післяпологовий період. Автори законопроєкту наголошують, що зміни допоможуть жінкам отримати більше часу на відновлення та розпоряджатися відпусткою з огляду на медичні показання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатити доведеться у будь-якому разі: українським працівникам та роботодавцям повідомили важливу новину.

Також наш портал інформував, що в Україні хочуть удвічі підняти соціальну виплату для однієї категорії громадян: через війну стає все складніше.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, до 200 тисяч гривень: як через "Дію" отримати гроші на відновлення пошкодженого житла, інструкція.