В Україні триває війна і велика кількість українських пенсіонерів досі залишається на тимчасово окупованій території. Більшість із них не хочуть залишати рідний будинок і не мають матеріальної можливості знімати житло на безпечніших територіях нашої держави.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Тому залишається питання, чи пенсіонерам продовжують нараховувати пенсії і як вони можуть отримати свої виплати на окупованих росіянами територіях.

Як зазначив голова правління Пенсійного фонду Євген Капінус, законом визначено два способи виплати пенсій: через установи уповноважених банків чи національним оператором поштового зв'язку АТ "Укрпошта".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Ми щомісяця готуємо виплатні документи. Згідно з графіком виплат, у щоденному режимі фінансуються кошти на виплату пенсій банкам та Укрпоштою", - пояснив він.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За словами Капінуса, кошти, спрямовані на виплату пенсій одержувачам через установи уповноважених банків, зараховуються на рахунки пенсіонерів у повному розмірі незалежно від того, де перебуває людина.

[quote author=""]Якщо пенсіонер, який отримував пенсію у відділенні поштового зв'язку або з доставкою додому, залишився на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться активні бойові дії, у населених пунктах, де Укрпошта не має можливості доставляти пенсію , - усі належні йому пенсійні кошти він зможе отримати, коли це стане можливим та безпечним. Це відбуватиметься на вибір самого пенсіонера, або з рахунку, відкритого Пенсійним фондом в Ощадбанку, або в листоноші», — сказав він

Голова ПФУ розповідає, що для того щоб отримати пенсійні виплати пенсіонер має особисто звернутися до відділення Ощадбанку та укласти с ним договір про обслуговування банківського рахунку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати знижку на оплату газу: які категорії розраховують на 25, 50 і 100 відсотків.

Також наш портал інформував скорочення розмірів субсидії: чому тисячі українців залишаться без державної допомоги.

Крім того, ми писали, що субсидії почнуть призначати по-новому: у Мінсоцполітики попередили про зміни.