Ціни на хліб в Україні з початку 2023 року збільшились на 3,3% і продовжать зростати. Таким прогнозом поділилася головна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Світлана Черемісіна у коментарі виданню "Фокус".

Дані Державної служби статистики свідчать, що з початку 2023 року цінники на хліб зросли на 3,3%. За прогнозами Світлани Череміссіної, зростаюча цінова тенденція триватиме до кінця поточного року.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Поштовхом для подальшого подорожчання хліба стане одразу кілька факторів, зокрема зростання вартості електроенергії на тлі тривалої енергетичної кризи в Україні, а також повернення ПДВ на пальне з 1 липня.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Експерт прогнозує, що середня ціна хліба поступово збільшуватиметься на 0,5-1% щомісяця. Так, батон, який коштує 22,30 грн, до кінця року може подорожчати до 24,15 грн, тобто на 4-8%. Водночас пшеничний хліб, який коштує близько 32 гривень за 650 грамів, може піднятися в ціні до 34,65 гривні.

Світлана Черемісіна наголошує, що залежно від виробу цінники на хліб до кінця 2023 року можуть піднятися приблизно на 1,5-3 гривні.

Раніше портал Знай повідомляв, майже в 10 разів дорожче: у супермаркетах з'явився молодий буряк, ціни б'ють по кишені.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, ми писали, майже на 40 гривень дешевше: ціни на яйця раптово впали, за скільки можна купити десяток.