У зв'язку з наближенням курортного сезону, речниця Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк зазначила, що пляж це громадське місце, і якщо там будуть військовозобов'язані, то їм вручатимуть повістки.

За словами Наталі Гуменюк, оповіщення проводять в тих місцях, де є військовозобов'язані громадяни. У інтерв'ю Суспільному вона зазначила, що повістка це не покарання.

Вручення повістки на пляжі. Фото: Youtube
Вручення повістки на пляжі. Фото: Youtube

"Вручення повісток допускається в будь-яких місцях. Тобто громадські місця всі відкриті для загального відвідування, можуть бути такими, де може проводитись оповіщення громадян. Абсолютно не виключено, що і там також", — пояснила вона.

Військові надали місцевій владі Одеси рекомендації щодо створення місць відпочинку. Вони передбачають відсутність масових скупчень, створення безпечних від мін зон та наявність укриттів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Літо, пляж, українці. Фото: Знай.ua
Літо, пляж, українці. Фото: Знай.ua

"Масові скупчення людей в цій зоні недоречні. Зрозуміло, що людям захочеться відпочинку та оздоровлення. Саме через це нами проведена комунікація з органами місцевої влади для того, щоб вивчити можливість організації безпечних зон для відпочинку з урахуванням мінної небезпеки, з урахуванням можливості укриття від ракетної небезпеки, з урахуванням скупчення людей", — зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, що ми писали, як блогери переодяглися у військових заради крінжових роликів, українці лютують: "Під Бахмут, щоб мізки прочистити".

Як повідомляв "Знай.ua" яких помилок припускаються роботодавці при бронюванні українців: процедура може затягнутися.

Також "Знай.ua" інформував, адвокат дав чітку відповідь про граничний вік для мобілізації військовозобов'язаних.