В Україні продовжують закликати на службу військовозобов'язаних громадян, але деякі мають право на відстрочку. Один із її видів - бронювання. Однак роботодавці часто припускаються помилок при формуванні списків.

Через елементарні помилки процедура бронювання може затягнутися. Щоб цього уникнути, у Міністерстві економіки назвали найпопулярніші з них.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

У листі, опублікованому відомством, зазначили, що велика кількість надісланих документів для бронювання містить типові похибки, внаслідок чого їх повертають на доопрацювання. Так, почати варто з того, що роботодавці вносять до списків тих, хто не перебуває на обліку у відповідних ТЦК та СП. Також у документах часто відсутня інформація про військове звання та/або військово-обліковий фах громадянина.

"Роботодавці необґрунтовано перевищують 50% співвідношення кількості заброньованих військовозобов'язаних та пропонованих до бронювання до кількості військовозобов'язаних", - вказали на одну з помилок.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також виділяють такі помилки у документах на бронювання:

  • подання на погодження до Генштабу ЗСУ списків підприємствами, установами, організаціями (а відповідно до Порядку списки до Генштабу на погодження подають органи державної влади, інші державні органи);
  • відсутній список за формою згідно з додатком 1 до Порядку та довідки про кількість військовозобов'язаних за формою згідно з додатком 2 до Порядку, підписаних керівником підприємства, установи, організації шляхом накладення кваліфікованого електронного підпису (при поданні в електронній формі);
  • відсутня інформація про відповідність облікових даних військовозобов'язаних, зазначених у списку, їх військово-облікових документів.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, військові мають право звільнитися навіть під час мобілізації: що потрібно знати