В результаті підвищень, очікується, що зарплата буде становити 9 тисяч грн.

У разі прийняття народними депутатами відповідного законопроєкту, "про внесення змін до статті 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік", таке дійсно стане реальним. Наразі документ перебуває на стадії опрацювання в бюджетному комітеті ВР.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Розмір мінімальної зарплати в Україні складає 6 700 гривень. У документі пропонують підвищити мінімалку вже у 2023 році за два етапи спочатку з 1 липня – до 8 107 гривень, а пізніше з 1 жовтня – до 8 918 гривень.

Планувалося ще одне підвищення, але час його вже минув, а документ так і не винесли на голосування.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що поточний розмір мінімальної зарплати в Україні є порушенням Конституції. Адже він менший за прожитковий мінімум для працездатних осіб у 7 539 грн.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У статті 9 Закону України "Про оплату праці" передбачено: "Мінімальна заробітна плата встановлюється у розмірі не нижчому від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб", – зазначають автори законопроєкту.

На думку депутатів прийняття даного законопроєкту сприятиме підвищенню рівня соціального захисту громадян України, які одержують низькі суми заробітної плати.

Нагадаємо, ми писали, що у ПФУ звернулися до всіх пенсіонерів із важливою заявою: це стосується кожного.

Як повідомляв "Знай.ua", якщо немає сил терпіти, дійте! Як українцям перевести пенсійні виплати до іншого банку.

Також "Знай.ua" інформував, у Києві вчителька "вчить" дітей тому, що війну розпочала Америка, а не росіяни: "Ображає, обзиває, принижує".