В Україні з 1 липня набудуть чинності деякі зміни для підприємців. Вони стосуються розмірів податків.

Уряд хоче скасувати пільги на сплату єдиного податку для підприємців 1 та 2 групи. Це означає, що з липня ФОП будуть зобов'язані заплатити державі цей внесок, а до цього періоду він був добровільним через запровадження воєнного стану країни.

Дистанцiйна робота, скрін: YouTube
Дистанцiйна робота, скрін: YouTube

Законопроект ще не прийняли, однак є високі шанси, що він все ж таки набуде чинності. Згідно з ним, підприємців штрафуватимуть за роботу без PPO. Тобто, за невидачу чека потрібно заплатити 100% - 150% від суми придбаного товару.

Крім того, можуть повернутись планові перевірки. Штрафи чекають на тих, хто працює неофіційно і не сплачує податки державі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

А ось підприємці 3 групи, які перебувають на 2% ставці, переводяться автоматично на ту групу та ставку, з якої прийшли на поточну ставку.

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Які податки зараз діють для ФОП:

ФОП 1 групи:

  • ЄСВ – 1474 гривні;
  • єдиний податок – 268,4 гривні;

ФОП 2 групи:

  • ЄСВ – 1474 гривні:
  • єдиний податок – 1340 гривень;

ФОП 3 групи:

  • ЄСВ – 1474 гривні;
  • єдиний податок – 5% від доходу чи 3%, якщо додатково сплачує ПДВ.

Раніше ми писали про те, що клієнтка Ощадбанку вважає, що банк обманює людей за кордоном: гроші з картки зняли без її згоди

Як повідомляв Знай.ua, школярі дізналися, коли підуть відпочивати влітку: батьки не в захваті

Також портал Знай.ua писав, що ПриватБанк без відома клієнтів включає платні послуги: "У відділенні працюють шахрайки"