У Міністерстві фінансів заявили, впровадження пенсійної реформи під час війни невчасне для її реалізації.

За словами глави Мінфіну Сергія Марченка, впровадження пенсійної реформи під час війни дуже складне для реалізації. Про це Міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв'ю Forbes.

Пенсіонерка за комп'ютером. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка за комп'ютером. Фото: скрін youtube

Марченко заявив, що раніше він був прибічником пенсійної реформи і навіть просував цю ідею. Наразі Мінфін підтримує реформу "концептуально". Але в умовах війни впровадити цю реформу буде дуже складно.

"Є питання щодо часу, коли це може бути імплементовано, враховуючи фокус на питаннях безпеки країни та досить високу інфляцію. Ми обережні з погляду, чи будуть в нас ресурси на реформу найближчим часом", — зазначив він.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Міністр Сергій Марченко - фото Міністерства фінансів України
Міністр Сергій Марченко - фото Міністерства фінансів України

На початку 2023 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що впровадження накопичувальної системи – ключове завдання уряду на цей рік.

Відомо, що накопичувальні пенсійні рахунки отримають всі українці, які працюють. Гроші потраплятимуть туди з трьох джерел: внесок роботодавця, внесок держави на паритетних із роботодавцем засадах, добровільні внески громадян.

Нагадаємо, ми писали, що частина українських пенсіонерів отримає додаткову 1000 гривень: кому очікувати надбавок.

Як повідомляв "Знай.ua" народження третьої дитини: скільки і які виплати пропонують українцям.

Також "Знай.ua" інформував, українцям можуть "відрізати" субсидію, навіть якщо вони не винні: у ПФУ пояснили, від кого залежить рішення.