Звернення з'явилося у соціальних мережах компанії, повідомляється, що обсяги потужності знизились.

В "Укренерго" повідомили про зниження обсягу потужності та резервів в енергосистемі. пояснюють, що наразі в енергосистемі значно знизився об'єм потужності та резервів. Це зумовлено зупинкою енергоблоків електростанцій, які зазнали пошкоджень через ворожі удари. Їх будуть ремонтувати.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Триває сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях. Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому енергосистемі потрібно активувати всі доступні резерви для забезпечення споживачів електрикою", — написали в Укренерго.

Поки імпорт електроенергії в Україну не відбувається. Експорт триває до Польщі та Молдови, проте лише в ті години доби, коли українці забезпечені живленням, а в енергосистемі наявний надлишок потужностей.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Інфографіка Укренерго
Інфографіка Укренерго

Допомогти енергосистемі стабільно працювати може кожен з вас, зменшивши своє споживання у вечірні години – з 19.00 до 22.00. Тож українцям радять:

  • за можливості, переносити використання потужних приладів з пікових ранкових та вечірніх годин на нічні, коли споживання низьке;
  • намагатись не включати одночасно потужні прилади (наприклад, бойлер та пральну машину);
    не вмикати кондиціонер у пікові години споживання. При використанні кондиціонера – ставити його на вищу температуру, ніж ви звикли;
  • кип'ятити стільки води, скільки вам потрібно у конкретний час. Якщо у вас є газова плита - краще кип'ятити воду на ній.

Укренерго рекомендує вимкнути декілька електроприладів або використовувати їх вдень або вночі. Це допоможе зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування.

Нагадаємо, ми писали, що якщо у лікарні вимагають гроші за лікування: як і куди звертатися зі скаргою про порушення.

Як повідомляв "Знай.ua", Корольчук розповів, як ДТЕК Ахметова хоче заробити влітку.

Також "Знай.ua" інформував, у ДТЕК попередили про повернення відключень: на коли готувати генератори та свічки.