Незважаючи на повномасштабну війну в Україні, пенсії та соцвиплати продовжують нараховувати своєчасно і без затримок. Пенсіонери звикли отримувати виплати у визначений день та голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус в інтерв'ю "ТСН", розповів, чи планується найближчим часом змінювати дату виплати.

Так, голова ПФУ зазначив, що в Україні кожному пенсіонеру встановлено індивідуальну дату виплати пенсії протягом виплатного періоду, який триває з 4 по 25 число кожного місяця. Це зроблено для забезпечення стабільного фінансування виплат.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Про встановлену дату виплати пенсіонера інформують в обов'язковому порядку. Тому, незалежно від способу виплати через банк або через пошту, пенсіонер має можливість отримати належну йому пенсію у певну дату виплати. Поки що ми не розглядаємо питання про зміну встановленої дати виплати пенсії", - заявив Євген Капінус.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Також голова правління ПФУ нагадав, що пенсіонери можуть отримувати пенсію через Укрпошту чи картку банку. При цьому українець може змінити спосіб отримання виплати, звернувшись до сервісного центру Пенсійного фонду або подати заявку через вебпортал.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хто в Україні може розраховувати на пенсію у 20 тисяч гривень: голова управління ПФУ "розкрив інтригу".

Також наш портал інформував нові можливості для громадян по пенсіях: благодійні пожертвування та добровільні внески.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалюваний період.