Переважна кількість українських пенсіонерів мають субсидію, або ж можуть її оформити. Пенсії в Україні невеликі, ціни майже щодня ростуть вгору, то ж звісно пенсійних виплат не вистачить на оплату житла.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Пенсіонери, що проживають у сільській місцевості окрім пенсії мають право отримувати знижку на комуналку. Окремі категорії пенсіонерів взагалі мають право навіть на 100% знижку на комунальні послуги.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Так, 100-ву знижку на оплату комунальних послуг гарантовано пенсіонерам, які працювали, зокрема, педагогічними чи медичними працівниками, фармацевтами, бібліотекарями, працівниками із захисту рослин у сільській місцевості та селищах міського типу.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Для отримання знижки приймається до уваги не лише минула робота пенсіонерів а й середньомісячний дохід.

Субсидія. Фото: скрін youtube
Субсидія. Фото: скрін youtube

"Втім, ця знижка надається у разі, якщо середньомісячний дохід пільговика за шість місяців не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу 2023 року — 3760 гривень", - йдеться в роз’ясненні.

Тобто, якщо ж ваша пенсія перевищила 3760 гривень, то отримувати пільги на оплату комуналки ви не будете. Однак, можна звернутися до Пенсійного фонду за призначенням житлової субсидії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати знижку на оплату газу: які категорії розраховують на 25, 50 та 100 відсотків.

Також наш портал інформував скорочення розмірів субсидії: чому тисячі українців залишаться без державної допомоги.

Крім того, ми писали, субсидії почнуть призначати по-новому: у Мінсоцполітики попередили про зміни.